Pinigai ir… gyvūnai

Keturkojis paveldėtojas

Britų katinas Tinkeris paveldėjo namą ir 100 svarų sterlingų.

Kaip praneša „Taims“, mirus šeimininkei, 89 metų bevaikei našlei, jos augintinis – juodas katinas, kuriam dabar 8 metai, liko gyventi dideliame name (vertė ne mažiau kaip 350 tūkst. svarų sterlingų). Greitai pas jį „atsikraustė“ dar vienas katinas ir kaimynų katė.

Turto, palikto keistuolės našlės, globėjomis tapo dvi kaimynės, kurios kiekvieną dieną parūpina katinams maisto ir pieno.

Pagal sudarytą testamentą, po 21 metų arba kada Tinkeris „numirs“, namas ir likę pinigai atiteks globėjoms.

Turtingiausi pasaulio gyvūnai

Pirmą vietą šiame sąraše užima vokiečių aviganis Giunteris, kuriam atiteko 252 milijonai eurų. Nors daugelis abejoja šio šuns Italijoje egzistavimu ir mano, kad ši istorija paprasčiausiai yra „Giunterio fondo“, nupirkusio vieną iš italų sporto asociacijų, reklama.

Antra vieta skirta realiai egzistuojančiai šimpanzei Kalu, kuri 74 milijonų vertės palikimą „pavogė“ iš australų sportininko F. O Nilo. Jo žmona Patricija , kol Nilas dalyvavo Sidnėjaus žaidynėse, nusprendė beždžionės naudai pakeisti testamentą.

Trečioje vietoje – šuo, gyvenantis Amerikoje, ketvirtoje – višta iš Didžiosios Britanijos, kuriai atiteko 14 milijonų eurų, paliktų leidėjo M. Blekvelo.

Toliau sąraše – katės: Flafi, anksčiau minėtas Tinkeris ir Ilen. Jos paveldėjo „karališkąją priežiūrą iki gyvenimo pabaigos“, namus ir dvarus.

Sąraše taip pat yra papūga ir šeši vėžliai.

Parengė Jolanta Niaurienė