Tikslinami išmokų vaikams skyrimo ir mokėjimo nuostatai


Vyriausybė pakeitė Išmokų vaikams skyrimo ir mokėjimo nuostatus.

Pakeitimais siekiama patikslinti išmokų vaikams mokėjimo nuostatus, susijusius su išmokos vieną arba du vaikus auginančių šeimų vaikams nuo 3 iki 18 metų mokėjimu nuo 2008 m. sausio 1 d.
Nustatyta, kad išmokos vaikui ir globos (rūpybos) išmokos būtų skiriamos ir mokamos iki atsiranda aplinkybės, turinčios įtakos išmokos dydžiui ar mokėjimo nutraukimui, todėl, paskyrus išmokas vaikams nuo 3 iki 18 metų, neliktų reikalavimo gavėjams kreiptis į atitinkamas institucijas, kai vaikui sukanka 7, 9 arba 12 metų.
Taip nustatyta, kad, kreipiantis dėl vienkartinės išmokos gimus vaikui, turės būti pateikiama ne civilinės metrikacijos skyriaus išduota pažyma išmokai gauti, o vaiko gimimo liudijimas.
Taip pat patikslinami nuostatai dėl duomenų globos (rūpybos) išmokai gauti pateikimo, kai gaunama Vaikų išlaikymo fondo išmoka. Kreipiantis dėl globos (rūpybos) išmokos tais atvejais, kai vaikas gauna Vaikų išlaikymo fondo išmoką, turės būti pateikiama pažyma iš Garantinio ir vaikų išlaikymo fondų administracijos. Naujoji tvarka įsigalios nuo 2008 m. sausio 1 d.

2007-09-13 Šaltinis: Vyriausybė