Automobilių remonto meistrams – 90 tūkst. litų vokeliuose


Alytaus įmonė metus baigė bandydama nuslėpti mokesčius Alytaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Alytaus AVMI) informuoja, kad mokesčių inspekcijos pasitikėjimo telefonu 1882 gavus informacijos, 2007 m. gruodžio 21 d. buvo patikrinta automobilių remonto veiklą vykdanti bendrovė, įtariama darbuotojams atlyginimus mokėjusi vokeliuose.
Patikrinimo metu rasta apie 90 tūkstančių litų pinigų suma, neapskaityta įmonės buhalterinėje apskaitoje bei paruošti mokėti darbuotojams 18 vokelių po 100 Lt. Šioje įmonėje 2007 m. vidutiniškai dirbo 24 darbuotojai.
Į bendrovę, kurioje buvo nustatyti šie faktai, buvo iškviesti ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Alytaus skyriaus pareigūnai, kurie dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Alytaus AVMI per 2007 metus nemokamu pasitikėjimo telefonu 1882 gavo 72 pranešimus, iš kurių 35 – dėl vokeliuose mokamų atlyginimų. Po atliktų patikrinimų, bendradarbiaujant su FNTT, pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai.
Alytaus AVMI informuoja, kad šiais metais apskrityje ypatingas dėmesys bus skiriamas statybos ir automobilių verslo (prekybos, gabenimo ir remonto) sektorių kontrolei. Primename, kad apie atlyginimus vokeliuose, kitus mokestinius pažeidimus galima pranešti Valstybinės mokesčių inspekcijos nemokamu pasitikėjimo telefonu 1882.

2008-01-10 Šaltinis: Alytaus apskrities VMI