Mažinama biurokratinė našta verslui


Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad parengė standartizuotą verslo planą, kuris reikalingas mokestinei paskolai gauti. Taip siekiama sumažinti biurokratinę naštą verslui ir stengiamasi supaprastinti nepriemokos atidėjimo ar išdėstymo procedūras.
”Mokesčių inspekcija stengiasi prisidėti prie verslo sąlygų gerinimo, išvengiant nereikalingų mokesčių mokėtojų veiklos trukdžių. Šiuo laikotarpiu mokestinės nepriemokos atidėjimo ar išdėstymo klausimai aktualūs daugeliui verslininkų, todėl stengiamės jiems šią procedūrą supaprastinti ir padaryti ją kuo skaidresnę”, – pranešime spaudai teigia VMI Teisės departamento direktoriaus pavaduotoja Rasa Virvilienė.
VMI primena, kad mokesčių mokėtojai, neturintys lėšų iškart sumokėti mokesčių, gali sudaryti mokestinės paskolos sutartį ir mokesčius atidėti arba jų mokėjimą išdėstyti dalimis.
Mokesčių mokėtojai, norintys sudaryti mokestinės paskolos sutartį, vietos mokesčių administratoriui kartu su prašymu bei prašymui nagrinėti reikalingais dokumentais turi pateikti savo vystomo verslo planą. Iki šiol įmonių atstovai pateikdavo savo parengtus laisvos formos verslo planus, o supaprastinus procedūrą visi mokesčių mokėtojai turės pateikti užpildytą VMI jau parengtą standartizuotą verslo planą.

Šaltinis: VMI
2009-05-22