Senos formos prašymus paramai skirti VMI priims iki gegužės

VMI informuoja, kad, atsižvelgusi į visuomeninių organizacijų pageidavimus, nutarė senos formos prašymus, skirtus teikti 2 proc. pajamų mokesčio dalies paramą (FR0512 formos 01 versija), priimti ne iki balandžio pradžios, o iki deklaravimo pabaigos, t. y. gegužės 2 d. „VMI rekomenduoja gyventojams elektroniniu būdu teikti naujos formos (FR0512 formos 02 versija) prašymą remti organizacijas ir politines partijas – teikdami naujos formos prašymą gyventojai gali nurodyti, kad vieną ar kitą organizaciją bei partiją nori remti kelerius metus, ir parama nurodytais metais bus pervedama automatiškai. Tačiau įvertinusi paramos gavėjų pageidavimus, VMI nutarė iki gegužės 2 d. priimti ir senos formos prašymus, nes organizacijos tokias formas jau pateikė jas remsiantiems mokesčių mokėtojams, kurie gali nespėti pristatyti dokumentų į VMI iki balandžio pradžios“, – sako VMI viršininko pavaduotoja V. Vildžiūnaitė.

VMI pažymi, kad šiemet priimami ir nagrinėjami tik individualiai gyventojo pateikti dokumentai, užpildyti VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje, atnešti paties gyventojo į VMI teritorinį padalinį ar atsiųsti paštu – pluoštais pristatyti prašymai grąžinami juos pateikusiai organizacijai.

VMI primena, kad kai gyventojas privalo pateikti metinę pajamų mokesčio deklaraciją, o tokios deklaracijos iki gegužės 2 d. nepateikia, jo prašymas dėl paramos nenagrinėjamas.

Šaltinis: VMI