Pinigai plauti per Panamos bendrovę

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl Vilkaviškyje mediena prekiaujančios bendrovės direktoriaus, įtariamo pasisavinus beveik 400 tūkst. Lt ir suklastojus dokumentą.

Tyrėjai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, išaiškino, kad bendrovės vadovas iš bendrovės kasos paėmė daugiau nei 438 tūkst. Lt grynųjų pinigų litais ir užsienio valiuta, kurių panaudojimo nepagrindė jokiais buhalterinės apskaitos dokumentais. Nustatyta, kad Vilkaviškio verslininkas, norėdamas pagrįsti didžiąją dalį pasisavintų lėšų, bendrovės buhalterei pateikė suklastotą Panamoje registruotos lengvatinio apmokestinimo įmonės prezidento vardu surašytą patvirtinimą, kad iš Vilkaviškio bendrovės gavo 107 340 eurų. Įtariama, kad šį dokumentą Vilkaviškio verslininkas suklastojo, o iš bendrovės gautas lėšas – 370 tūkst. Lt – pasisavino.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą, FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai bendradarbiavo su Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais.

Baigta baudžiamoji byla perduota Kauno apygardos teismui. Bendrovės direktoriui už suklastoto dokumento panaudojimą ir pasisavintą turtą gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

 Šaltinis: FNTT