VMI biudžeto pajamų surenkamoji sąskaita – ir „DNB“ banke

Visas VMI mokamas įmokas, mokesčius ir rinkliavas mokesčių mokėtojai nuo šiol gali sumokėti ir į biudžeto pajamų surenkamąją sąskaitą esančią „DNB“ banke (LT744010051001324763).

Gyventojų patogumui VMI pajamų surenkamosios sąskaitos jau atidarytos „Danske“, „Nordea“, „Swedbank“, „Šiaulių“ ir „Medicinos“ bankuose. „VMI tikslas – padėti gyventojams ir įmonėms kuo pigiau ir patogiau sumokėti mokesčius, o bankinių sąskaitų ir įmokų surinkimo taškų plėtra – vienas iš būdų tai įgyvendinant, sako VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė. – Mokesčius, rinkliavas ir kitas biudžeto įmokas, pavyzdžiui, paskirtas baudas už kelių eismo taisyklių ar kitus pažeidimus galima sumokėti ne tik bankuose, bet ir Lietuvos pašto skyriuose, kai kurių prekybos centrų kasose, „Perlo“ terminaluose.“

VMI primena, kad visą reikiamą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir bendrovės gali gauti paskambinę trumpuoju MIC  telefonu 1882, apsilankę VMI interneto svetainėje  ir  pasinaudodami konsultacinėje mokesčių informacijos duomenų bazėje (KMDB) sukaupta medžiaga. Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Šaltinis: VMI