Seimas spręs dėl PVM lengvatų taikymo

Finansų ministras Rimantas Šadžius Seimui pristatė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis siūloma pratęsti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų taikymą.

Pagal teikiamus pakeitimus, iki 2014 m. gruodžio 31 d. numatoma pratęsti lengvatinio 9 proc. PVM tarifo taikymą šilumos energijai ir karštam vandeniui. Seimui taip pat siūloma pratęsti lengvatinio 5 proc. PVM tarifo taikymą vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms, nenustatant šios lengvatos galiojimo termino.

Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, dėl lengvatinio 9 proc. PVM tarifo taikymo šilumos energijai ir karštam vandeniui pratęsimo valstybės biudžetas netektų apie 190 mln. litų pajamų, dėl lengvatinio 5 proc. PVM tarifo taikymo vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms pratęsimo – apie 194 mln. litų metinių pajamų (šių sumų valstybės biudžetas netenka ir šiuo metu).

Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Seimo Biudžeto ir finansų komitete. Seimas nusprendė pataisas svarstyti skubos tvarka. Seimo posėdyje projektą numatoma svarstyti birželio 27 d.

Šaltinis: Seimas