Dėl VMI viršininko 2008 m. vasario 1 d. įsakymo Nr. VA-12

VMI informuoja, kad VMI viršininko 2014 m. gruodžio 2 d. įsakymu Nr. VA-160 „Dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Finansų ministerijos viršininko 2008 m. vasario 1 d. įsakymo Nr. VA-12 „Dėl paženklintų LR banderolėmis akcizais apmokestinamų prekių išvežimo leidimo išdavimo“ pakeitimo“ pakeičiamos Paženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis akcizais apmokestinamų prekių išvežimo leidimo išdavimo taisyklės, kurios reglamentuoja asmenų, kurie pageidauja iš Lietuvos Respublikos į bet kurią kitą valstybę ar teritoriją išvežti apdorotą tabaką, etilo alkoholį ir alkoholinius gėrimus, paženklintus specialiaisiais ženklais – Lietuvos Respublikos banderolėmis, kreipimosi į VMI, taip pat leidimo išvežti akcizais apmokestinamas prekes suteikimo ir panaikinimo tvarką.

Asmuo, pageidaujantis gauti leidimą išvežti akcizais apmokestinamas prekes, privalo VMI pateikti prašymą, kuris turi būti išnagrinėtas ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos. Jeigu pareikalauta papildomų dokumentų ir (ar) duomenų, VMI prie FM sprendimą turi priimti ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo papildomų dokumentų ir (ar) duomenų gavimo dienos. Priėmus sprendimą, ne vėliau kaip kitą darbo dieną jis yra siunčiamas paštu registruotu laišku ir pateikiamas elektroniniu paštu.

Leidimas išvežti akcizais apmokestinamas prekes panaikinamas, jeigu nesilaikoma akcizais apmokestinamų prekių išvežimo sąlygų. Tokiu atveju VMI per 10 darbo dienų nuo aplinkybių atsiradimo dienos priima sprendimą ir ne vėliau kaip kitą darbo dieną šį leidimą panaikina. Priėmus sprendimą, ne vėliau kaip kitą darbo dieną jis yra siunčiamas paštu registruotu laišku ir pateikiamas elektroniniu paštu. Įsakymu taip pat buvo pripažintos netekusiomis galios šios formos: 1. Išvados dėl leidimo išvežti Lietuvos Respublikos banderolėmis paženklintas akcizais apmokestinamas prekes FR1032 forma;

2. Sprendimo dėl leidimo išvežti Lietuvos Respublikos banderolėmis paženklintas akcizais apmokestinamas prekes panaikinimo FR1034 forma. Įsakymas įsigalioja 2015 m. sausio 1 d.

Šaltinis: VMI