Žemės mokesčio deklaracijos – jau ir telefonuose

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad žemės mokestį jos savininkai turi sumokėti iki šių metų lapkričio 16 dienos. Nors deklaracijas mokėtojams VMI turi pateikti iki lapkričio 2 d., jau dabar telefonuose mokesčių mokėtojai, pasinaudodami e. VMI programėle,  gali peržiūrėti visą svarbiausią informaciją apie mokėtiną žemės mokestį ir laiku įvykdyti prievolę.

Mokėtinas mokesčio sumas vartotojai taip pat ras „Mano VMI” sistemoje. Elektroninio deklaravimo sistemoje pradėtos skelbti deklaracijos, kuriose gyventojai ir įmonės ras išsamią informaciją apie jų valdomus sklypus, pritaikytą savivaldybės nustatytą žemės mokesčio tarifą ir kitą informaciją. Žemės savininkus, kurie dar nėra EDS vartotojai, popierinės deklaracijos artimiausiu metu pasieks klasikiniu paštu.

VMI duomenimis, šiais metais žemės mokesčio mokėtojai į savivaldybių biudžetus turėtų sumokėti apie 27 mln. eurų žemės mokesčio (gyventojai į savivaldybių biudžetus turėtų sumokėti apie 23 mln. eurų, o įmonės – apie 4 mln. eurų).

Šaltinis: VMI