FNTT tyrėjai išaiškino verslininką, šešėlyje prekiavusį biokuru

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame buvo surinkta duomenų apie tai, kad Radviliškyje įsikūrusios ir biokuru prekiaujančios bendrovės vadovas šešėlinėje rinkoje pardavė kuro ir neteisėtai gavo daugiau nei 130 tūkst. Eur pajamų. Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Šiaurių apygardos prokuratūra.

 Ikiteisminį tyrimą atlikę FNTT pareigūnai nustatė, kad didmenine ir mažmenine malkų, granulių, anglies ir gabalinių durpių prekyba užsiimančios bendrovės vadovas pardavė 1 500 tonų biokuro. Daliai pirkėjų buvo išrašyti pardavimo dokumentai, o pirkėjams, įsigijusiems malkų ir durpių, nebuvo išrašyti jokie apskaitos dokumentai. Išaiškinta, kad per keturis šešėlinės veiklos mėnesius Radviliškio bendrovei vadovavęs direktorius į apskaitą neįtraukė daugiau nei 130 tūkst. Eur gautų pajamų. Apskaičiuota, kad, neįtraukus į biokuru prekiaujančios bendrovės buhalterinę apskaitą gautų pajamų, buvo išvengta sumokėti daugiau nei 23 tūkst. Eur PVM. 

Ikiteisminio tyrimo metu bendrovės vadovas, įtariamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų pateikimu mokesčių administratoriui, atlygino tūkstantinę valstybei padarytą žalą valstybei. Baudžiamoji byla perduota Radviliškio rajono apylinkės teismui.

Šaltinis: FNTT