VMI vertins buvusio vadovo tyrimo informaciją

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad aktyviai bendradarbiavo su Finansų ministerija, vykdant buvusio vadovo tarnybinio nusižengimo tyrimą. Visa informacija, surinkta tyrimo metu, gauta iš Finansų ministerijos,  bus išsamiai įvertinta, kad neliktų vietos jokioms interpretacijoms dėl pačios institucijos ir jos darbuotojų veiklos skaidrumo.  VMI aktyviai bendradarbiaus su Finansų ministerija vykdant institucijos procedūrų patikrinimą. 

„Valstybine mokesčių inspekcija, kaip rodo 2016 m. pabaigoje atliktas tyrimas, pasitiki 72 proc. įmonių vadovų. Institucijos užduotis – savo principingais veiksmais įrodyti, kad pasitikėjimas nebuvo gautas avansu. Įvertinsime visą gautą tyrimo metu surinktą informaciją  ir, jei bus nustatytos rizikos, kompetentingi VMI ekspertai peržiūrės sprendimus, susijusius su istorijoje minimais mokesčių mokėtojais“, –  sakė laikinai VMI vadovaujantis viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas, akcentuodamas, kad VMI bendradarbiaus su Finansų ministerija, vykdant institucijos procedūrų patikrinimą.

VMI pažymi, kad ši istorija neturi ir neturės jokios neigiamos įtakos mokesčių administravimui ar mokesčių mokėtojams teikiamų paslaugų kokybei.

2015 m. VMI nacionalinio biudžeto planą viršijo 2 proc. – surinkta apie 130 mln. eurų daugiau nei planuota, 2016 m. planas viršytas 3,4 proc., mokesčių surinkta beveik 233 mln. eurų daugiau. 

Šaltinis: VMI