Seimas po pateikimo pritarė siūlymui ligos pašalpas skirti ir sergančius anūkus prižiūrintiems seneliams

Seimas svarstys Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 10 straipsnio pataisas (projektas Nr. XIIP-4840(2), kuriomis siūloma nustatyti, kad ligos pašalpą turėtų teisę gauti senelis (senelė), kai slaugo sergantį vaiką iki 14 metų. Taip pat tais atvejais, jei slaugo stacionare sergantį iki 7 metų vaiką ir kai slaugo stacionare, ambulatoriškai ar (ir) medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje vaiką iki 18 metų, sergantį sunkiomis ligomis, kurių sąrašą tvirtina sveikatos apsaugos ministras ir socialinės apsaugos ir darbo ministras.

„Šiandien teisės aktu yra leidžiama ir tėvui turėti tėvadienį vieną kartą per mėnesį, pasirenkant dieną. Ir jeigu tai būtų įtvirtinta teisės aktu, aš manau, kad iš tiesų jaunosioms kartoms tai būtų pagrindas būti mūsų valstybėje todėl, kad valstybė rūpinasi ir skiria deramą dėmesį jaunosioms kartoms, ypač mūsų atžaloms“,– pristatydamas projektą sakė Seimo narys Valentinas Bukauskas.

Projektui po pateikimo pritarta 74, prieš balsavo 5, susilaikė 22 Seimo nariai. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Socialinių reikalų ir darbo komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data – balandžio 6 d.

Šaltinis: LR Seimas