Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija tapo Tarptautinės buhalterių federacijos nare

Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija (LBAA) lapkričio 15 d. dalyvavo Tarptautinės buhalterių federacijos (toliau – IFAC) susirinkime, Briuselyje, kur buvo svarstyta LBAA narystės paraiška. LBAA atstovai sulaukė teigiamo įvertinimo – pritarimo asocijuotai narystei.

„Džiugu, kad būtent LBAA tapo pirmoji Lietuvos asocijuoja struktūra, vienijanti buhalterius ir auditorius, kuri sulaukė  praktiškai vienbalsio IFAC narių pritarimo asocijuotai narystei. Tai puikus ilgamečio darbo įvertinimas ir  džiugi naujiena ne tik Asociacijos nariams, bet ir visai Lietuvos buhalterių ir auditorių bendruomenei“, – teigia Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Daiva Čibirienė.

LBAA asocijuota narystė IFAC įneš pokyčių, kuriuos pajus Asociacijos nariai, jau visai netrukus kiekvienas LBAA narys galės džiaugtis nario pažymėjimu, kuriame puikuosis Tarptautinės buhalterių federacijos asocijuotos narystės ženklas. Tai bus pirmieji tokio tipo pažymėjimai Lietuvoje.

Tarptautinė buhalterių federacija įkurta 1977 m. Amerikoje. IFAC veikla apima buhalterinių standartų, normų ir taisyklių kūrimą. Sukurti Tarptautiniai audito standartai, Buhalterių profesionalų etikos kodeksas, tarptautiniai kokybės kontrolės, peržvalgos, užtikrinimo užduočių ir susijusių paslaugų standartai. Nuo  2015 m. LBAA, gavusi IFAC leidimą, sėkmingai taiko IFAC išleistą buhalterio profesionalo etikos kodeksą. 

Šaltinis: LBAA