- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

Pritarė Valstybės tarnybos įstatymo projektui

Vyriausybė po diskusijų ir kelis mėnesius trukusio derinimo pritarė Valstybės tarnybos įstatymo projektui. Nauju įstatymu siekiama modernizuoti valstybės tarnybą ir paskatinti pertvarkas, kurios per kelerius metus iš esmės pakeistų suvokimą apie valstybės tarnybą ir jos tarnautojus.

„Jau daug metų kalbama apie būtinybę reformuoti valstybės tarnybą, tačiau tai liko tik žodžiai. Mūsų Vyriausybė pažadėjo įgyvendinti valstybės tarnybos pertvarką ir ryžtingai siekia tą padaryti“, – teigia Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Pasak premjero, po reformos valstybės tarnyba taps mažesnė, bet kur kas efektyvesnė. Joje dirbs kompetentingi specialistai, kurie gaus geresnį darbo užmokestį.

Įstatymo projekte siūloma pakeisti valstybės tarnybos sąvoką – nustatyti, kad į ją nepatenka ūkinio ir techninio pobūdžio funkcijos. Be to, atsisakoma visų priemokų ir priedų, paliekant tik priemoką už pavadavimą ir tarnybos Lietuvos valstybei stažą. Keičiasi ir atostogų skaičiavimo tvarka.

Įstatymo projekte siūloma visus su statutinių valstybės tarnautojų tarnyba susijusius klausimus (pavyzdžiui, priėmimo į valstybės tarnybą, tarnybos atlikimo, darbo užmokesčio, socialinių garantijų, atleidimo, atsakomybės ir kitas sąlygas) reglamentuoti įstatymais patvirtintuose statutuose ir Lietuvos Respublikos diplomatinės tarnybos įstatyme.

Šaltinis: LR Vyriausybė