Vilius Šapoka Briuselyje: mokesčių klausimai, Bankų paketas ir „blockchain“ potencialas viešajame sektoriuje

Gegužės 24-25 dienomis finansų ministras Vilius Šapoka Briuselyje dalyvaus Euro grupės ir Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdžiuose.

Euro grupės posėdyje bus aptarta pažanga įgyvendinant Graikijos finansinės paramos programą ir tolimesni veiksmai siekiant jos sėkmingo užbaigimo. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas Ekonominės pinigų sąjungos (EPS) gilinimo klausimams: ruošiantis birželio mėn. Europos vadovų tarybos posėdžiui, bus diskutuojama dėl Europos stabilumo mechanizmo (ESM) reformos bei Bankų Sąjungos pažangos.

ECOFIN posėdyje bus tęsiamos diskusijos dėl bankų sektoriaus riziką mažinančių priemonių teisinio paketo (Bankų paketo) bei siekiama susitarimo dėl mokesčių srities klausimų.

ES šalių finansų ministrai diskutuos apie administracinio bendradarbiavimo ir kovos su sukčiavimu PVM srityje pakeitimus, sieks susitarimo dėl bendrojo atvirkštinio apmokestinimo mechanizmo, efektyvesnei kovai su mokesčių vengimu ir didesniam skaidrumui šioje srityje.

ECOFIN posėdyje bus aptarta galimybė ES valstybėms narėms taikyti lengvatinius PVM tarifus elektroniniams leidiniams, sudarant vienodas konkurencines sąlygas spausdintiems ir elektroniniams leidiniams.

Europos Parlamente vyksiančioje pasaulinio lygio konferencijoje „Blockchain – The Game Changer of the 4th Industrial Revolution“ Vilius Šapoka kartu su kitais Europos, Australijos, Šiaurės Amerikos ir Azijos šalių „blockchain“ bendruomenės lyderiais panelinėje diskusijoje diskutuos apie šių technologijų potencialą Lietuvos viešajame sektoriuje.

Šaltinis: Finansų ministerija