Finansų ministras Vilius Šapoka su kiekvienu regionu aptars jo plėtrą ir mokesčių reformą

Kiekvieno šalies regiono aktualijos ir plėtros vizija, nuo kitų metų mokamų mokesčių pasikeitimai bei šešėlinės ekonomikos mažinimo būdai – į šias temas kvies gilintis finansų ministras Vilius Šapoka, nuo šios savaitės pradedantis turą po šalies apskritis.

Pirmasis toks susitikimas su vietos savivaldos, verslo ir bendruomenių atstovais vyks liepos 10 d. Alytuje. Jame bus kalbama apie šio regiono aktualijas, specializaciją bei kiekvienos Alytaus apskrities savivaldybės finansinę padėtį, pritraukiamas investicijas bei gyvenimo kokybę. Susitikimo metu taip pat bus aptartos priemonės regiono verslo pradžiai ir jo plėtrai, diskutuojama apie mokesčių reformą.

V. Šapoka su Finansų ministerijos ekspertais apžvelgs būdus, kaip bus mažinama šešėlinė ekonomika bei koks bus 3-metis esminių apmokestinimo pokyčių planas, paliesiantis NPD, GPM ir akcizus. Minėtosios reformos įsigalios nuo 2019 m.

Tokias diskusijas apie mokestinę sistemą, kuriose dalyvaus V. Šapoka su Finansų ministerijos ekspertais, planuojama surengti visuose šalies regionuose.

Šaltinis: Finansų ministerija