Uniformas siuvanti įmonė ne tik solidžiai pelnėsi iš moksleivių tėvų, bet ir slėpė mokesčius

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai atskleidė, kad  Klaipėdos regionui mokyklines uniformas siuvanti bendrovė dalį produkcijos galėjo parduoti šešėlyje. Išanalizavus pirminius rankraštinius užrašus ir įvertinus didelį užsakymų mastą, skaičiuojama, kad per kelis mėnesius bendrovė į buhalterinę apskaitą galėjo neįtraukti ne mažiau kaip 50 tūkst. eurų pajamų, gautų už pasiūtas ir parduotas mokyklines uniformas.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas atlikus patikrinimą bendros Lietuvos ir Vokietijos įmonės siuvimo cecho parduotuvėje. Patikrinimo dieną FNTT tyrėjai užfiksavo, kad kasos aparate nebuvo apskaityta daugiau kaip 2 500 eurų už parduotas mokyklines uniformas ir jų priedus. Taip pat rasti užsakymų lapai, kuriuose užfiksuoti ne mažiau kaip keturiasdešimties Klaipėdos regiono mokyklų moksleivių pateikti užsakymai. Juodraštiniuose užrašuose nurodomi faktiškai užsakytų mokyklinių švarkų, kelnių ar marškinių kiekiai, sumokėti avansai ir atsiskaitymo sumos. Įtariama, kad bendrovė, pardavusi mokyklines uniformas, į savo buhalterinę apskaitą neįtraukdavo nuo 500 iki 600 eurų per dieną.

FNTT tęsia ikiteisminį tyrimą dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Šaltinis: FNTT