Veržiasi į Vokietiją: aptartas bendradarbiavimo Fintech sektoriuje stiprinimas

Pažangia teisine aplinka ir palankiomis sąlygomis augti Fintech įmonėms pasaulyje garsėjanti Lietuva stiprina bendradarbiavimą su Vokietijos finansiniu centru. Finansų ministras Vilius Šapoka, susitikęs su Heseno federalinės žemės finansų ministru dr. Thomu Schäferiu, aptarė galimybes padidinti abiejų šalių bendradarbiavimą Fintech sektoriuje, pristatė Lietuvos investicinių fondų reguliavimo sistemą, žaliųjų finansų skatinimo iniciatyvas.

„Inovacijos yra vienas iš ekonomikos augimo variklių, kuriančių didžiausią pridėtinę vertę. Mes nuo pat pradžių skyrėme daug dėmesio ne tik palankios verslui reguliacinės aplinkos kūrimui, bet ir su inovacijomis susijusių rizikų valdymui. Mūsų pastangas vertina didelės tarptautinės įmonės, pasirinkusios Lietuvą savo verslui plėtoti. Sustoti neketiname, todėl ne tik planuojame tolimesnius pokyčius, bet ir plečiame bendradarbiavimą su kitomis valstybėmis“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Susitikimo metu finansų ministras pristatė mūsų šalies pasiekimus Fintech srityje: palankią infrastruktūrą, programas, skirtas skatinti inovatyvią finansinių institucijų veiklą, efektyvų mokėjimo ir elektroninių pinigų licencijų išdavimo procesą.

  1. Šapoka Heseno federalinės žemės finansų ministrui dr. Thomui Schäferiui taip pat pristatė Lietuvos veiksmus, siekiant užtikrinti perėjimo prie žaliosios ekonomikos tikslus ir klimato kaitos padarinių mažinimą. Praėjusiais metais Vyriausybė rinkoje išplatino žaliųjų obligacijų emisijas, kurių pritrauktos lėšos bus panaudotos žaliesiems projektams įgyvendinti – daugiabučių modernizavimui ir energetiniam efektyvumui didinti. Lietuvos pastangos diegti naujoves buvo įvertintos Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko – pernai mūsų šalis apdovanota aukso medaliu už daugiabučių namų renovacijos projektą.

Susitikime taip pat kalbėta apie Lietuvos ir Vokietijos investicinių fondų rinką ir inovacijų šioje industrijoje plėtrą. V. Šapoka pristatė praėjusių metų gruodį Seimo priimtus kolektyvinio investavimo subjektų veiklą reglamentuojančius įstatymus, kurie sukurs palankesnes sąlygas investicinių fondų veiklai ir mažins administracinę naštą.

Šaltinis: Finansų ministerija