Mokesčių reforma – metų sprendimas verslo aplinkai gerinti

Aktyviausius ir stambiausius investuotojus į Lietuvos ekonomiką vienijanti asociacija „Investors’ Forum“ įvertino šalies įmonių ir organizacijų indėlį į verslo aplinkos bei investicinio klimato gerinimą. Tradicinėje, aštuntojoje, „Investors’ Forum“ metinių apdovanojimų ceremonijoje mokesčių reforma buvo paskelbta geriausiu praėjusių metų sprendimu verslo aplinkai gerinti.

Pasak asociacijos, investuotojai įvertino Finansų ministerijos iniciatyvas tobulinti biudžeto valdyseną ir mokesčių sistemą.

„Nors Lietuvoje tebėra daugybė skubiai spręstinų iššūkių, šis Vyriausybės ir Finansų ministerijos siekis megzti dialogą ir įsiklausyti į konstruktyvius pasiūlymus įkvepia. Nuo šių metų įsigaliojusi reforma leido mokesčių sistemą padaryti proporcingesnę, konkurencingesnę, suteikė jai daugiau tvarkos ir aiškumo. Pagaliau buvo įvestos „Sodros“ įmokų „lubos“. Šį sprendimą verslo aplinkai gerinti siūlėme dar nuo 2002 metų. Ir vykdomi pokyčiai, ir juntamas ministerijos atvirumas dialogui teigiamai veikia verslo aplinką ir investicinį klimatą“, – pabrėžė „Investors’ Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Šaltinis: Finansų ministerija