- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

Vis daugiau gyventojų atsisako popierių ir individualios veiklos apskaitą tvarko e. būdu

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad virtualų buhalterį i.APS išbandė ir sėkmingai individualios veiklos pajamas ir išlaidas e. būdu tvarko jau beveik 5,5 tūkst. gyventojų. Pažymėtina, kad  i.APS naudotojų skaičius vien per pastaruosius du mėnesius (liepą – rugpjūtį) padidėjo beveik dvigubai.

„Virtualiu buhalteriu i.APS vienodai aktyviai naudojasi tiek individualią veiklą pagal pažymą, tiek įsigijus verslo liudijimą vykdantys gyventojai. Daugiausiai pajamas ir išlaidas e. būdu tvarko  savarankiškai statybų, prekybos srityje dirbantys, kirpyklų ir grožio salonų, transporto priemonių remonto, keleivių vežimo paslaugas teikiantys gyventojai. Šiuo metu daugiausia programos naudotojų – Klaipėdos apskrityje. Džiugina ir tai, kad dauguma i.APS besinaudojančių smulkiųjų verslininkų aktyviai naudojasi ir kitomis nemokamomis e. paslaugomis Mano VMI sistemoje, pavyzdžiui, įsigyja verslo liudijimą, užsisako pažymą“, – sako VMI prie FM i.APS projekto vadovė Inga Gedminienė.

VMI primena, kad gyventojams, kurie Pajamų ir išlaidų žurnalą pildo internete, VMI sistemoje, nebereikia pildyti popierinio žurnalo, rūpintis apskaitos dokumentais, jaudintis, kad  popieriniai dokumentai laikui bėgant pasimes. Tiesiogiai programoje jie gali išrašyti PVM sąskaitą faktūrą, sąskaitą faktūrą ar prekių (paslaugų) pirkimo pardavimo kvitą. Išrašytų dokumentų duomenys automatiškai keliauja į pajamų ir išlaidų žurnalą.

VMI atkreipia gyventojų dėmesį, kad apskaitą vesti virtualiu buhalteriu i.APS galima prisijungus prie VMI informacinės sistemos i.MAS per e. bankininkystę ar su VMI priemonėmis. Pradėti vesti apskaitą e.būdu galima bet kurį metų mėnesį, tiesiog programoje reikia suvesti pajamų ir išlaidų sumas už mėnesius, kuriais apskaita buvo tvarkoma ne i.APS.

Šaltinis: VMI