FNTT akiratyje – šešėlinė Panevėžio taksi įmonių veikla

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl septynių Panevėžyje taksi ir pavėžėjimo paslaugas teikiančių bendrovių sukčiavimo pridėtinės vertės mokesčio srityje. Įtariama, kad šių bendrovių vadovas apgaule išvengė sumokėti keliasdešimt tūkstančių eurų PVM.

Pirminiai tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad taksi paslaugų veiklą vykdantis Panevėžio miesto gyventojas apgaulingai tvarkė septynių bendrovių apskaitą. Įtariama, kad panevėžietis gautas pajamas paskirstydavo taip, kad jo vadovaujamos bendrovės netaptų PVM mokėtojomis. Turima duomenų, kad panevėžietis gautas lėšas tarp  bendrovių paskirstydavo taip, kad bendrovių pajamos neviršytų 45 tūkst. eurų per metus, nes nuo šios sumos jau būtų privaloma mokėti  PVM. Pirminiais duomenimis, vien praėjusiais metais apgaule išvengta sumokėti daugiau kaip 42 tūkst. eurų PVM.

 FNTT Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos tyrėjai, vykdydami ikiteisminį tyrimą, atliko kratas, kurių metu rasti tyrimui svarbūs dokumentai, duomenys iš kompiuterių, grynieji pinigai.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo sukčiavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Toliau intensyviai tęsiami procesiniai veiksmai. Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokuroras.

Šaltinis: FNTT