Laiku žemės mokestį sumokėjo pusė milijono gyventojų

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad daugiau nei 75 proc. gyventojų laiku sumokėjo jiems apskaičiuotą žemės mokestį. Naujausiais duomenimis, gyventojai jau sumokėjo daugiau nei 27,2 mln. eurų, įmonės – kiek daugiau nei 5,5 mln. eurų žemės mokesčio.

„Dėkojame visiems, kurie sumokėjo žemės mokestį laiku. Jei dėl kažkokių priežasčių žemės savininkams to dar nepavyko padaryti, jiems reikėtų kreiptis į VMI ir susitarti dėl galimybės žemės mokestį mokėti dalimis patogiu grafiku, nes už kiekvieną pradelstą dieną skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

VMI duomenimis, iš viso šalyje yra daugiau nei 1 mln. žemės mokesčio mokėtojų. Dėl savivaldybių nustatytų lengvatų mokestį moka ne visi žemės savininkai – šiais metais jį turi mokėti apie 709 tūkst. gyventojų ir įmonių. Skaičiuojama, kad į savivaldybių biudžetus 2019 m. bus sumokėta apie 41,3 mln. eurų žemės mokesčio: apie 34,8 mln. eurų sumokės gyventojai, apie 6,5 mln. eurų – įmonės ir kiti juridiniai asmenys. 2018 m. apskaičiuota žemės mokesčio suma buvo 40,28 mln. eurų.

Šaltinis: VMI