- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

Populiarių Palangos pasilinksminimo vietų savininkė įtariama mokėjusi algas vokeliuose

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Palangos centre įsikūrusių trijų populiarių pasilinksminimo įstaigų vadovė įtariama apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie įmonės turtą pateikimu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad sostinėje registruotos mažosios bendrijos, Palangoje valdančios tris naktinius klubus, direktorė 2018 m. vasarą (nuo gegužės 1 iki rugpjūčio 30 d.) 43 savo įmonės darbuotojams išmokėjo atlyginimus vokeliuose – iš viso 23,5 tūkst. eurų. Ši suma nebuvo pagrįsta darbo užmokesčio žiniaraščiais, neapskaityta kasos dokumentuose.

Mėnesinėse pajamų mokesčio deklaracijose Valstybinei mokesčių inspekcijai bendrovės vadovė nurodė tikrovės neatitinkančius duomenis apie išskaičiuotą pajamų mokestį, gyventojų pajamų mokestį, o pranešimuose „Sodrai“ – ir melagingus duomenis apie apdraustųjų socialiniu draudimu pajamas, nuo kurių skaičiuojamos įmokos. Šioje byloje Valstybinė mokesčių inspekcija ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius pareiškė civilinius ieškinius. Prašoma atlyginti padaryta žala valstybei – 16,6 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui. Baudžiamasis kodeksas už apgaulingą apskaitos tvarkymą nustato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų, o už neteisingų duomenų apie turtą pateikimą – baudą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų. Tyrimui vadovavo ir jį organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūra.

 Šaltinis: FNTT