- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

Stambioms investicijoms pritraukti – mokestinės paskatos

Vyriausybė pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pasiūlymui atleisti nuo pelno mokesčio Lietuvos ir užsienio kapitalo investicinių projektų vykdytojus, kurie investuos ne mažiau kaip 30 milijonų eurų ir sukurs ne mažiau kaip 200 naujų darbo vietų. Šis Pelno mokesčio įstatymo pakeitimas sudarys palankesnes sąlygas vystyti stambius vietinio ir užsienio kapitalo investicinius projektus visoje šalies teritorijoje, įskaitant ir laisvąsias ekonomines zonas.

„Planuojame, kad šie pakeitimai leistų per 5 metus sukurti apie 2000 naujų darbo vietų visoje Lietuvoje, įskaitant ir atokesnius šalies regionus. Mūsų tikslas – įvairiomis priemonėmis pritraukti daug darbo vietų sukuriančius ir stambias investicijas įgyvendinančius tiesioginių užsienio investicijų projektus ir sukurti papildomas paskatas plėstis norinčiam lietuviškam verslui“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis.

Seimui svarstyti teikiamu Pelno mokesčio įstatymu ir Seime jau pateiktu Investicijų, dar žinomo kaip „žaliojo koridoriaus“, įstatymų projektų paketu, siūloma stambų investicinį projektą apibrėžti kaip duomenų apdorojimo, interneto serverių paslaugų ir susijusios veiklos arba apdirbamosios gamybos projektą, kurio investicijų į ilgalaikį turtą vertė ne mažesnė nei 30 mln. eurų ir kuris sukurtų ne mažiau nei 200 naujų darbo vietų, kurios būtų išlaikomos penkerius metus.

Šaltinis: LR Vyriausybė