- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

Seimas svarstys siūlymą uždrausti valstybės įstaigoms reikalauti duomenų, jau esančių valstybės registruose

Seimas svarstys Viešojo administravimo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-1044(2) [1], kuriomis siekiama užtikrinti efektyvesnį, spartesnį ir ekonomiškesnį bendravimą tarp viešojo administravimo subjektų ir į juos besikreipiančių asmenų.

„Turbūt kiekvienas iš mūsų yra susidūręs su biurokratinėmis institucijomis ir  turbūt nori, kad visi procesai vyktų kuo greičiau. Pagrindinis siūlomų pakeitimų tikslas yra sumažinti biurokratinę naštą tiek mūsų gyventojams, tiek verslui ir kuo efektyviau, kad  Seimas priimtų, kaip ir nurodymą  kuo efektyviau tvarkyti viešuosius duomenis ir kad žmonės nebūtų gaišinami procesuose, kuriuos  galėtų valstybė galėtų daug greičiau tvarkyti“, – pristatydamas projektą, sakė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Virginijus Sinkevičius.

Teikiamu projektu siūloma panaikinti teisę viešojo administravimo subjektams reikalauti iš asmenų tokios informacijos ir dokumentų, kurie jau yra valstybės registruose ar kitose valstybės informacinėse sistemose.

Projektui po pateikimo vieningai pritarė 85 balsavime dalyvavę Seimo nariai. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas, projektą plenariniame posėdyje nuspręsta svarstyti lapkričio 7 d.

Šaltinis: LR Seimas