- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

FNTT direktorius Antoni Mikulskis užbaigė 5-erių metų kadenciją

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos direktoriaus pareigas ėjęs vidaus tarnybos generolas Antoni Mikulskis užbaigė 5-erius metus trukusią kadenciją.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė už nuopelnus plėtojant vidaus reikalų sistemą generolą A. Mikulskį apdovanojo Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklu I laipsnio žvaigžde „Už nuopelnus“.

„Per penkerius metus FNTT teko susidurti su ne vienu iššūkiu – kovoti su vis sudėtingėjančiais nusikaltimais valstybės finansų sistemai, prižiūrėti nuolat augantį fintech sektorių, prižiūrėti įvestų tarptautinių sankcijų įgyvendinimą Lietuvoje, tačiau FNTT darbuotojų ryžto ir profesionalumo dėka kilusios grėsmės buvo suvaldytos, įveikti visi išbandymai. Nuoširdžiai dėkoju visiems darbuotojams ir partneriams už bendradarbiavimą“, – atsisveikindamas sakė A. Mikulskis.

Vidaus tarnybos generolas A. Mikulskis FNTT direktoriaus pareigas ėjo nuo 2017 metų.

Per savo daugiau nei 42 metus trunkančią karjerą vidaus tarnyboje A. Mikulskis yra daugiau nei 70 kartų skatintas už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybą, apdovanotas aukščiausiais valstybės apdovanojimais, ordinais, pasižymėjimo ženklais, tyręs rezonansines, daug atgarsio visuomenėje sulaukusias bylas. 

Šaltinis: FNTT