- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

Sklandaus ir efektyvaus prekių judėjimo užtikrinimas sandėlyje

Dabar labiau nei bet kada anksčiau didmenininkai, trečiųjų šalių logistikos tiekėjai ir siuntėjai patiria spaudimą vykdyti ir pristatyti daugiakanalius užsakymus žaibo  greičiu. Išaugo ir elektroninės prekybos pardavimai, o darbo jėgos mažėja. Visos šios jėgos sukuria greitesnių ir efektyvesnių logistikos ir sandėlio valdymo procesų poreikį.

Prekių judėjimas [1] su pažangia sandėlio valdymo sistema

Gera sandėlio sistema gali padėti supaprastinti visus sandėlio valdymo aspektus – nuo gavimo, išdavimo ir surinkimo, pakavimo ir išsiuntimo procesų iki atsargų sekimo ir papildymo. Ir ji organizuoja visą šią veiklą iš vienos sąsajos. Sandėlio valdymo sistemos taip pat integruojamos su kitais įrankiais, įskaitant pagrindinius dalykus, pvz., brūkšninio kodo skaitymą ir RFID žymėjimą, pažangesnius robotus ir nešiojamus papildytosios realybės (AR) įrenginius ir kitus svarbius sprendimus, transportą, ERP ir logistiką.

Sandėlio valdymo sistemos privalumai

Tvirta skaitmeninio sandėlio valdymo sistema yra būtina bet kokiam verslui, turinčiam atsargų, ir ji gali padėti sutaupyti pinigų ir įgyti naujų efektyvumo daugelyje sričių.

Sandėlio valdymo sistemos automatizuoja ir supaprastina sandėlio procesus, nuo gaunamų gavimo iki išvežamų pristatymų – užtikrina didesnį efektyvumą, sklandesnes operacijas ir galimybę valdyti didesnius kiekius. Jos sumažina klaidas renkantis ir siunčiant prekes bei pašalina nereikalingus ir pasikartojančius darbus.

Taipogi gali padėti prognozuoti darbo poreikius, sudaryti tvarkaraščius, optimizuoti kelionės sandėlyje laiką ir paskirti tinkamą darbą tinkamam darbuotojui pagal įgūdžių lygį, artumą ir kitus veiksnius.

Daugiau privalumų

Daugelis sandėlių sistemų yra integruotos su transportavimo ir logistikos valdymo programine įranga, kuri leidžia daugybę būdų supaprastinti įvykdymo procesą – pavyzdžiui, automatiškai generuoti važtaraščius, pakuočių sąrašus ir sąskaitas faktūras už siuntas, taip pat siųsti automatinius pranešimus apie siuntas. Naudodamos stebėjimo realiuoju laiku galimybes, įmonės gali sekti, ar siuntiniai atvyksta laiku ir į tinkamą paskirties vietą.

Įsigijus supratimą apie su darbo jėga susijusias išlaidas ir našumą, sandėliai gali dirbti taupiau ir efektyviau. Sandėlio valdymo sistema gali suteikti realiu laiku matomumą apie sandėlio personalą, darbo sąnaudas, apyvartos laiką, produktyvumo spragas, planuotinas tendencijas ir dar daugiau, kad įmonės galėtų atitinkamai reaguoti.

127. Kaip užtikrinti sklandų ir efektyvų prekių judėjimą sandėlyje. [2]