- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

VMI primena: deklaruoti pajamas ir turtą reikia iki gegužės 3 d.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) primena, kad šiemet pajamas deklaruoti ir mokesčius sumokėti reikia iki gegužės 3 d. Pajamas Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS [1]) deklaravo daugiau nei 910 tūkst. šalies gyventojų. Naujausiais duomenimis, už 2020 metus pajamas jau deklaravo apie 175 tūkst. Vilniaus miesto gyventojų.  

„Pajamų deklaravimo laikui įpusėjus, primename gyventojams neatidėti deklaracijos pildymo paskutinei dienai. Jeigu pildant deklaraciją iškilo neaiškumų, visuomet kviečiame kreiptis nurodytais VMI telefonais ir konsultuotis su specialistais“, – sako Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė, pridurdama, kad konsultacijos teikiamos paskambinus numeriu 1882, Vilniaus apskrities gyventojai taip pat gali skambinti tel. 8 5 2658 300 ir 8 5 2687 722

Vilniaus AVMI atstovė primena, kad norintys skirti sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį pasirinktai organizacijai, meno kūrėjui, politinei partijai ar profesinei sąjungai, šiemet tai gali padaryti iki gegužės 3 d. Saugiausias ir paprasčiausias būdas skirti GPM dalį paramai – teikti prašymus (FR0512, 4 versija) per EDS. Pernai apie 115 tūkst. vilniečių paramai skyrė apie 7 mln. eurų.

Atkreipiame dėmesį, kad nuo 2022 m. prašymus dėl paramos skyrimo gyventojai galės pateikti tik elektroniniu būdu per EDS sistemą. Bendra informacija ir kaip tai padaryti rasite čia [2].

Pažymime, kad kaip ir kasmet, valstybės sektoriaus darbuotojai bei jų šeimos nariai turi ne tik deklaruoti pajamas, bet ir nuosavybės teise priklausantį kilnojamą ir nekilnojamą turtą, pinigines lėšas, tam tikros vertės gautas ir suteiktas paskolas bei valstybinius popierius, vertingus meno kūrinius ir juvelyrinius dirbinius, teikiant deklaraciją (FR0001) per EDS. Deklaravus turtą papildomų mokestinių prievolių neatsiranda.

Daugiau informacijos apie deklaravimą, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus galima rasti VMI internetinėje svetainėje www.vmi.lt > Domiuosi pajamų ir turto deklaravimu. Pajamų mokesčio deklaracijos užpildymo gidą rasite VMI Youtube kanale. Naujausią informaciją, susijusią su deklaravimu, taip pat skelbiame VMI Facebook paskyroje [3].

Šaltinis: VMI