- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

TVF ekspertai vertins Lietuvos ekonominę situaciją ir perspektyvas

Ketvirtadienį finansų ministrė Gintarė Skaistė susitiko su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos vadovu Lietuvai Borja Gracia bei kitais TVF ekspertais, kurie ateinančias pusantros savaitės analizuos Lietuvos ekonominę situaciją, padėtį finansų sektoriuje, ūkio raidos bei darbo rinkos tendencijas ir perspektyvas. Taip pat aptarė galimas rizikas, su kuriomis susiduria Lietuvos ekonomika, domėsis klimato kaitos politika ir energetikos sektoriaus pokyčiais.

Finansų ministrė G. Skaistė susitikime TVF ekspertams pristatė naujausias Finansų ministerijos parengtas Lietuvos ekonomikos prognozes, 2022 m,  biudžetą, buvo aptarti fiskalinės ir mokesčių politikos klausimai.

„Džiaugiuosi efektyviu tęstiniu bendradarbiavimu su Tarptautiniu valiutos fondu – šios tarptautinės institucijos įžvalgas ir rekomendacijas vertiname itin rimtai. Vyriausybės sprendimai, paremti analitiniais duomenimis bei konsultacijomis su TVF, padeda užtikrinti tvarų Lietuvos ekonomikos augimą, finansų sektoriaus stabilumą bei suvaldyti galimas rizikas“, – pažymėjo G. Skaistė.

TVF atstovai taip pat susitiks su Prezidentūros, Vyriausybės, Seimo, Lietuvos banko, Valstybės kontrolės, kitų ministerijų bei valstybės institucijų ir privataus sektoriaus atstovais.

Lietuva tapo TVF nare 1992 m. Įprastai, kasmet Fondo atstovai lankosi mūsų šalyje, vertina jos ekonominę padėtį ir vystymosi tendencijas.

Šaltinis: Finansų ministerija