- Aktualijos.lt - https://aktualijos.lt -

Buhalteris nebėra pasyvus, o tampa aktyviu pinigų plovimo prevencijos įgyvendinimo subjektu

Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo įstatymas buhalteriui svarbus, nes jis kalba apie rizikas, o jų išties nemažai. Galbūt net nesusimąstome, jog regione (vos keli šimtai kilometrų nuo Vilniaus) esančių finansinių paslaugų centrų siūlomos finansinės paslaugos pastaraisiais metais pritraukė JAV teisėsaugos dėmesį, įtariant pinigų plovimo vykdymą. Galima pagalvoti, jog tai – finansų įstaigų problema, ne buhalterio. Deja, buhalteris yra labai susijęs. Ir jam privalu atpažinti korespondentinės bankininkystės keliamas rizikas, žinoti, kodėl reikia „uždegti raudoną lemputę“, kai kliento klientas ar pats klientas naudojasi finansų įstaigų paslaugomis, esančiomis Latvijoje.

Tokios tarptautinės organizacijos kaip FATF informuoja, jog komerciniais santykiais grįstas pinigų plovimas, kai dirbtinai kuriama vertė, pastaruoju metu kelia vienas didžiausių rizikų. Tad galima teigti, jog profesionalai, užsiimantys pinigų plovimu, pirmiausia ieško būdų, kaip ekonominės veiklos pagalba užmaskuoti neteisėtų lėšų kilmę, o buhalteris tiesiog nesąmoningai tame dalyvauja.


Sužinokite apie pinigų plovimo rizikas ir reikalingus atlikti veiksmus daugiau! Dalyvaukite LBAA organizuojamuose II dalių nuotoliniuose mokymuose “Pinigų plovimo prevencija – misija įmanoma!?”

Data: 2021 m. balandžio 8-9 d. 14:30 – 17:00 val.

Mokymų turinys ir registracija: https://www.lbaa.lt/nuotoliniai-mokymai-pinigu-plovimo-prevencija-misija-imanoma/ [1]