Žmonių, vartojančių vyną, mirštamumas mažesnis negu mėgstančių kitus alkoholinius gėrimus.
Danų mokslininkai nustatė, kad vyno mėgėjai yra daug sveikesni, palyginti su alaus mėgėjais.
Viena iš priežasčių – užkandžiai. Prie mėgstamų gėrimų jie vartoja sveikesnius užkandžius. Žmonės, mėgstantys vynuogių alkoholį, dažniau perka alyvuoges, vaisius, daržoves, žuvį ir pieno produktus, ko nedaro alaus mėgėjai.
Pastarieji pirkdami renkasi jau pagamintus pietus arba pusfabrikačius, sviestą, riebią mėsą, dešreles, įvairius gazuotus gėrimus ir, aišku gi, didelius kiekius traškūčių ir saldumynų.
Kaip pranešė „MedLinks“, keturi Nacionalinio sveikatos apsaugos instituto mokslininkai per šešis mėnesius surinko 3,5 milijono čekių, apmokėtų 98 parduotuvėse. Jų studija patvirtino tarptautinių tyrimų, atliktų JAV ir Prancūzijoje, rezultatus – vyno mėgėjai daugiau vartoja produktus, kuriuose yra mažiau riebalų, dažniau renkasi vaisius. Alaus mėgėjų racione produktai, kuriuose daugiau angliavandenių ir riebalų.
Parengė Jolanta Niaurienė