E. deklaravimui palengvinti – naujos instrukcijos „žingsnis po žingsnio“


Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad institucijos interneto svetainėje ir Elektroninio deklaravimo sistemoje paskelbtos instrukcijos, padėsiančios ne tik greičiau deklaruoti pajamas, bet ir užpildyti prašymus skirti paramą elektroniniu būdu.

„Praėjusiais metais e. būdu pajamas deklaravusių mokesčių mokėtojų atsiliepimai apie sukurtą instrukciją „žingsnis po žingsnio“ buvo teigiami, todėl šiemet VMI specialistai ne tik ją atnaujino, bet ir sukūrė dar vieną, prašymams skirti paramą, instrukciją. Jose detaliai, „žingsnis po žingsnio“ aiškinama, kokius veiksmus turi atlikti gyventojai, norintys pateikti deklaraciją ar prašymą, naudojantis mokesčių inspekcijos Elektroninio deklaravimo sistema“,- pasakoja VMI prie FM Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė.
Instrukcijas galima rasti VMI interneto svetainėje ir Elektroninio deklaravimo sistemoje.
VMI primena, kad gyventojų pajamų mokesčio ir turto deklaracijas, o taip pat prašymus iki 2 proc. nuo savo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio paramai skirti reikia pateikti iki gegužės 6 dienos.
Pajamas šiemet jau deklaravo per 232 tūkst. mokesčių mokėtojų, iš kurių 97 proc. pasinaudojo VMI Elektroninio deklaravimo sistema. 74 tūkst. gyventojų pateikė prašymus paramai skirti. Mokesčių mokėtojams grąžinta per 46 mln. litų GPM permokos.

2008-03-20 Šaltinis: VMI