Kainų įstatymo vėl nepakeitė


Dėl Kainų įstatymo11 straipsnio papildymo bei pakeitimo ir Įstatymo papildymo 8-1 straipsniu įstatymo priėmimo vakar Seimas balsavo du kartus. Abu kartus įstatymas nepriimtas, nes už jo priėmimą balsavo 58 ir 60 Seimo narių. Visi iki šio nuo praėjusių metų liepos mėnesio vykę, atrodo, aštuoni bandymai priimti įstatymą baigėsi nesėkmingai. Balsuoti dėl šio įstatymo registruojasi tik apie pusė Seimo narių. Įdomu, jog vakar dėl įstatymo priėmimo nebalsavo nė vienas ministras, nebalsavo ir pats projekto teikėjas konservatorius E. Pupinis.
Už įstatymo priėmimą balsavo tik 18 valdančiosio koalicijos narių, 14 jų – A. Valinsko bendražygiai. Antrą kartą už priėmimą balsavo tik 13 valdančiųjų. Tad norisi paklausti, ką veikia valdančiosios koalicijos Seimo nariai? Gal posėdžių metu žaidžia tenisą?
Projekte numatyta, jog įmonės, prekiaujančios maisto produktais, negali imti jokio kito mokesčio už vidaus rinkoje realizuojamus maisto produktus, išskyrus prekybinį antkainį, kuris didmeninėje prekyboje negali būti didesnis nei 15 procentų produkto įsigijimo kainos, mažmeninėje prekyboje negali būti didesnis nei 20 procentų produkto įsigijimo kainos. Už maisto produktus atsiskaitoma įstatymų nustatyta tvarka. Šios nuostatos netaikomos tabako ir alkoholio gaminiams.

Šaltinis: LR Seimas
2009-03-13