Kauno rajone aptiktoje „degalinėje“ – 4 tonos nelegalaus dyzelino

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informavo, kad Kauno rajone buvo išaiškinta nelegali degalinė, kurioje aptiktos 4 tonos nelegalaus rusiško dyzelino, o „degalinės“ savininkas prisipažino iš prekybos kuru per metus gavęs beveik 41 tūkst. litų neapskaitytų pajamų.

Nelegalią degalinę Kaune mokesčių inspektoriai aptiko bendradarbiaudami su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

Gyventojas Kauno AVMI specialistams prisipažino, jog nelegaliu kuru prekiauja vienerius metus, per kuriuos realizavo apie 12 tūkst. litrų degalų. Litras nelegalaus rusiško kuro „degalinėje“ kainavo 3,4 lito. Degalus gyventojas iš Rusijos atsiveždavo pats arba pirkdavo Lietuvoje iš Rusijoje registruotų vilkikų. Jis mokesčių inspekcijos specialistams negalėjo pateikti jokių kuro įsigijimo dokumentų, tačiau patvirtino, jog visose talpyklose rastas dyzelinas – rusiškas.

Gyventojui už nustatytus pažeidimus gresia baudos nuo 5iki 10 tūkst. litų su naftos produktų konfiskavimu, už prekybos naftos produktais licencijavimo taisyklių pažeidimus bei nuo 1 iki 20 tūkst. litų už naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimus. Pasibaigus tyrimui, turėtų paaiškėti ir kiek akcizo mokesčio gyventojas privalės sumokėti valstybės biudžetui.

Šaltinis: Kauno apskrities VMI