Numeriu 1883 – visa informacija apie socialinį draudimą

Vakar Radviliškyje oficialiai pradėjo veikti „Sodros“ informacijos centras. Jo paskirtis – kuo efektyviau suteikti informaciją apie socialinį draudimą gyventojams ir draudėjams, kurie kreipiasi telefonu.

 „Dirbdamas Seime ir ministerijoje puikiai žinau, kad teisės aktai keičiasi. Tačiau ne visi atitinkamą informaciją iš karto gali rasti internete. Taigi specialistų konsultacijos telefonu bus labai naudingos. Džiugu, kad toks centras pagaliau įsteigtas ir informacija gyventojus pasieks operatyviau“, – atidarydamas centrą kalbėjo Donatas Jankauskas, Socialinės apsaugos ir darbo ministras.

 Iki šiol konsultacijas teikdavo visi „Sodros“ valdybos ir teritorinių skyrių specialistai. Interesantai ne visada žinojo, į kurį darbuotoją geriausia būtų kreiptis, dėl to pastarieji ne visada galėjo atsakyti į interesantų klausimus. Taigi, kartais nepavykdavo išvengti nesusipratimų, informavimas užtrukdavo.

 Naujame centre įdiegta programinė ir techninė įranga leis telefoninius pokalbius įrašyti ir vėliau perklausyti. Be to, laikantis asmens duomenų apsaugos reikalavimų, bus fiksuojama, per kiek laiko į skambutį atsiliepiama, kiek trunka kiekviena konsultacija, į kiek skambučių neatsakoma, kokiais klausimais skambinama dažniausiai ir daugelis kitų duomenų.

 „Atsižvelgdami į tai galėsime greičiau ir tiksliau spręsti kylančius klausimus, operatyviau atnaujinti informaciją internete, geriau paskirstyti konsultantų darbo laiką. Taigi, esame įsitikinę, kad naujovė leis pagerinti paslaugų kokybę ir efektyviau išnaudoti turimus išteklius“, – kalbėjo Mindaugas Sinkevičius, „Sodros“ direktorius.

 Informacijos centras įsikūrė atnaujintose Radviliškio „Sodros“ skyriaus patalpose. Jame dirbs 26 specialistai. Prireikus, jų skaičius galės būti didinamas.

 „Už visokeriopą pagalbą steigiant informacijos centrą esame labai dėkingi Radviliškio rajono savivaldybei ir jos vadovybei. Ir, suprantama, visiems „Sodros“ darbuotojams, kurie negailėjo laiko bei pastangų, kad toks centras galiausiai atsirastų“, – centro atidaryme kalbėjo „Sodros“ vadovas.

 Centro trumpasis numeris – 1883, skambinantiems iš užsienio – (+370) 5 250 0883.

 Šaltinis: “Sodra”