E. būdu išsiimti verslo liudijimą paprasčiau, nei atvykti į VMI

VMI primena, kad, norint išsiimti, prasitęsti ar nutraukti verslo liudijimą, nebūtina eiti į artimiausią mokesčių inspekcijos skyrių. Tai padaryti galima elektroniniu būdu. Paslauga teikiama prisijungus prie asmeninės mokesčių mokėtojo erdvės  „Mano VMI“, kuri pasiekiama per VMI svetainę. „Siekdami taupyti ne tik mokesčių mokėtojų laiką, bet ir pinigus, ir užtikrinti greitą ir efektyvų bendradarbiavimą, raginame aktyviai naudotis elektroninėmis VMI paslaugomis bei galimybe verslą pradėti ar atnaujinti veiklą neišeinant iš namų“, teigia Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė. Didžioji dalis mokesčių mokėtojų jau bendrauja su VMI e. būdu, o „Mano VMI“ tapo nemažos dalies mokesčių mokėtojų asmeniniu mokesčių e. konsultantu. Galimybe išsiimti, prasitęsti ar nutraukti verslo liudijimą e. būdu nuo metų pradžios pasinaudojo beveik 23 tūkst. smulkiųjų verslininkų. Pažymėtina, kad trumpėja verslo liudijimo išdavimo e. būdu laikas ir  didžioji dalis gyventojų, išsiimančių ar prasitęsiančių verslo liudijimą e. būdu, neužtrunka nė valandos.

Prisijungęs prie „Mano VMI“, mokesčių mokėtojas, norintis vykdyti veiklą, bet kuriuo metu gali: pateikti prašymą išduoti naują verslo liudijimą; pratęsti ar keisti ar nutraukti verslo liudijimą; leisti save įrašyti į kitų asmenų verslo liudijimą; pateikti papildomus trūkstamus duomenis ir dokumentus; gauti informaciją apie VMI sprendimus – mokesčių mokėtojo prašymo patenkinimą ar ne, ir verslo liudijimo įrašus; atsispausdinti verslo liudijimo duomenis.

Norinčiųjų pratęsti verslo liudijimą patogumui, prisijungus prie Mano VMI, elektroninėje verslo liudijimo formoje VMI turimi duomenys jau bus užpildyti, tad juos tereikės papildyti arba pagal poreikį koreguoti, o prireikus pateikti papildomus dokumentus, pvz. įgaliojimo kopiją, verslo liudijimo apmokėjimo dokumentą, galima atsiųsti VMI e. būdu. Be to, mokesčių mokėtojų patogumui yra sukurti ir prašymo pildymo formoje įdiegti vedliai, kurie pateikia informaciją, kaip pildyti prašymus.

„Norėdamas išsiimti ar prasitęsti verslo liudijimą, gyventojas turi prisijungti prie „Mano VMI“, ten užpildyti prašymą, gauti mokėjimo dokumentą ir jame nurodytą sumą apmokėti jam patogiu būdu – naudojantis savo e. bankininkyste, pašto skyriuose, spaudos kioskuose, „Perlo“ terminaluose ar banke, o apmokėjimo dokumentą pateikti e. būdu. Informacija apie įskaitytą apmokėjimą bei verslo liudijimo numeris gyventojui bus pateikiami asmeninėje gyventojo paskyroje „Mano VMI“, – teigia Stasė Aliukonytė-Šnirienė. – Gyventojui , dirbančiam su verslo liudijimu, veiklos vietoje popierinio verslo liudijimo turėti neprivalu, užtenka žinoti unikalų savo verslo liudijimo numerį. VMI primena, kad prisijungti prie „Mano VMI“ galima per išorines sistemas (pvz., naudojantis e. banko paskyra), naudojant e. parašą ar VMI išduotas prisijungimo korteles – prisijungimo būdai tokie patys, kaip teikiant deklaracijas elektroniniu būdu.

Šaltinis: VMI