Kontrabandos derlius metė šešėlį ūkininkui

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informuoja, kad, kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnais apsilankę Elektrėnų savivaldybėje, Lazdėnų kaime, įsikūrusioje ūkininko sodyboje, rado 1 000 litrų, kaip spėjama, iš trečiųjų šalių, dyzelinių degalų ir cigarečių su trečiųjų šalių banderolėmis. Ūkininkui gresia baudos.

Mokesčių inspekcijos darbuotojai ir policijos pareigūnai ūkininko namų valdoje atliko operatyvų patikrinimą. Ūkiniame pastate tikrintojai rado plastikinę talpyklą su 1000 litrų skysčio, skleidžiančio dyzelinių degalų kvapą. Vėliau aptikti ir 3 plastikiniai bakeliai, į kuriuos išpilstyta dar po 20 litrų tokio pat skysčio. Nors tikrinimo metu ūkininkas pateikė UAB „Neste Lietuva“ išduotus elektroninio kasos aparato kvitus, pirkimo datos juose buvo gan senos. Talpykla Vilniaus AVMI nebuvo registruota. Ar degalai tikrai pirkti „Neste Lietuva“ degalinėje, ar atgabenti iš trečiųjų šalių, nustatys muitinės laboratorija. Tam paimti skysčio mėginiai.

Vilniaus AVMI primena, kad savo reikmėms degalus talpyklose laikantys asmenys turi talpyklas registruoti apskrities mokesčių inspekcijoje. Šios tvarkos nesilaikantiems ir negalintiems degalų įsigijimo pagrįsti asmenims gresia administracinė bauda iki 20 tūkst. Lt ir akcizai. 

Šaltinis: Vilniaus AVMI