Lietuvos bankas investavo Kinijos kapitalo rinkoje

Gavęs Kinijos centrinio banko leidimą ir baigęs teisines investavimo į Kinijos kapitalo rinką pasirengimo procedūras, Lietuvos bankas pirmą kartą nedidelę dalį užsienio atsargų investavo į Kinijos skolos vertybinius popierius.

„Šis žingsnis leidžia dar labiau išskaidyti Lietuvos užsienio atsargų investavimo riziką ir ilgainiui gauti didesnę investicijų grąžą iš palaipsniui atsiveriančios antros pagal dydį pasaulyje ekonomikos – Kinijos – kapitalo rinkos“, – sako Mindaugas Vaičiulis, Lietuvos banko Bankininkystės tarnybos direktorius.

Lietuvos bankas yra vienas pirmųjų iš Europos centrinių bankų sistemos narių, investavęs Kinijoje, ir pirmasis, gavęs kvalifikuoto užsienio institucinio investuotojo Kinijoje statusą. Mūsų šalies centriniam bankui buvo suteiktas leidimas ir 100 mln. JAV dolerių kvota investuoti į Kinijos tarpbankinę obligacijų rinką.

M. Vaičiulis taip pat pabrėžė, kad investuojant Lietuvos užsienio atsargas, saugumo ir likvidumo principai yra prioritetiniai pelningumo principo atžvilgiu.

Šaltinis: Lietuvos bankas