Už laiku nepateiktas ataskaitas – poveikio priemonės 4 vartojimo kredito davėjams

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba už nepateiktas vartojimo kredito teikimo veiklos ataskaitas (2013–2014 m.) nusprendė iš viešojo vartojimo kredito davėjų sąrašo laikinai išbraukti 4 vartojimo kredito davėjus: UAB „Dolce kreditas“, UAB „Everyday Finance“, UAB „Largo grupė“ ir UAB „SAKSET“. Jie laikinai negalės teikti su vartojimo kreditu susijusių paslaugų.

Vartojimo kredito davėjui UAB „Everyday Finance“ pateikus trūkstamas veiklos ataskaitas, įmonė buvo įrašyta į viešąjį vartojimo kredito davėjų sąrašą, tačiau vėliau jos pačios prašymu iš jo buvo išbraukta.

Priežiūros tarnyba turi teisę išbraukti vartojimo kredito davėjus iš viešojo vartojimo kredito davėjų sąrašo, jeigu vartojimo kredito davėjai per nustatytą terminą nepašalina aplinkybių, dėl kurių jie yra laikinai išbraukti iš viešojo vartojimo kredito davėjų sąrašo.

Remiantis Vartojimo kredito įstatymo 35 straipsniu, apie šio įstatymo nuostatų pažeidimą priežiūros institucija viešai savo interneto svetainėje skelbia praėjus 30 kalendorinių dienų po sprendimo priėmimo.

Šaltinis: Lietuvos bankas