Išliko darbo rinkoje

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, dalyvaudama Lietuvos darbo biržos organizuotoje baigiamojoje projekto „Išlik darbo rinkoje“ konferencijoje, pasidžiaugė, kad nuo 2014 m. pradžios projekte jau dalyvavo daugiau nei 29 tūkst. asmenų, iš kurių daugiau nei pusei pavyko susirasti nuolatinį darbą.

 „Inicijuodami šį projektą siekėme investuoti į žmogų, kuris susidūrė su nedarbo grėsme, ir sudaryti galimybes pačiam susikurti geresnį savo gyvenimą. Panašu, kad tai pavyko, nes didesnioji projekte dalyvavusių asmenų dalis turi nuolatinį darbą – taigi mūsų investicijos grįžta per šių asmenų mokamus mokesčius, savivaldybių neskiriamas pašalpas ar kompensacijas“, – teigė A. Pabedinskienė.

 Kvalifikacijos neturintiems ir darbo įgūdžių stokojantiems darbo ieškantiems žmonėms šis projektas padėjo tapti konkurencingiems darbo rinkoje. Jau pasibaigus projektui nuolatinį darbą dirba kas antras projekto dalyvis. Daugiausiai jų įsidarbino didmeninės ir mažmeninės prekybos, apdirbamosios gamybos ir statybos sektoriaus įmonėse. Iš 16 tūkst. jau darbą turinčių projekto dalyvių daugiau kaip 12,2 tūkst. liko dirbti įmonėse, kur Lietuvos darbo biržai remiant buvo įdarbinti subsidijuojant ar įgijo darbo įgūdžius.

Projekto „Išlik darbo rinkoje“ metu buvo įgyvendinamos ir trys remiamo įdarbinimo priemonės – įdarbinimas subsidijuojant, darbo įgūdžių įgijimo rėmimas ir darbo rotacija. Daugiausiai buvo įdarbintų subsidijuojant – per 21,1 tūkst. bedarbių atnaujino darbinę patirtį dirbdami pardavėjais, pardavimo vadybininkais, administratoriais, virėjais ir plataus profilio statybininkais. Darbo įgūdžius įgijo arba turimus atnaujino 2,8 tūkst. traktorininkų, virėjų, administratorių, buhalterių ir apskaitininkų.

Šaltinis: Socialinės apsaugos ir darbo ministerija