Miškotvarkos projektų rengėjams – VMI raginimas būti pareigingiems

Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Šiaulių AVMI) informuoja, kad įgyvendinant projektą „Mediena“,  pasitvirtino įtarimai dėl pajamas slepiančių miškotvarkos projektų rengėjų – VMI stebėti 3 projektus rengę kelmiškiai deklaravo daugiau nei 32 tūkst. eurų. Iš viso stebimi ir kontroliuojami rizikingi šių dokumentų rengėjai jau papildomai deklaravo 68 tūkst. eurų pajamų. VMI miškotvarkos projektų rengėjus ragina nedelsti ir laiku įvykdyti savo mokestines pareigas.

Į pirmus pokalbius Šiaulių AVMI pakvietė 5 – Šiaulių, Kelmės ir Radviliškio – gyventojus, rengiančius miškotvarkos projektus ir galimai vengiančius registruoti veiklą ar deklaruoti pajamas, gautas už tokių dokumentų rengimą. 3 kelmiškiai legalizavo savo veiklą, įregistruodami individualią veiklą. Bendrai deklaravo 32 tūkst. eurų pajamų iš individualios veiklos ir sumokėjo 7 tūkst. eurų priklausančių mokesčių.

Projekto „Mediena“ metu šalyje ir toliau stebimi bei kontroliuojami rizikingi miškotvarkos projektų rengėjai, projektus rengę 2010–2013 m. Siekiama išsiaiškinti asmenis, dirbančius šioje srityje neįregistravus veiklos, nedeklaruojančius pajamų už projektų rengimą. Remiantis viešojoje erdvėje skelbiamais projektų rengimo įkainiais, vertinami ir asmenys, kurių deklaruotos pajamos galimai mažesnės, nei realiai gautos už tokių projektų rengimą.

Šaltinis: Šiaulių AVMI