Pirmosios permokos jau pasiekė gyventojų sąskaitas

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos informuoja, kad 15,7 tūkst. gyventojų, pateikusių preliminarias pajamų mokesčio deklaracijas, pasipildžiusiomis sąskaitomis gali džiaugtis jau dabar nors permokų grąžinimo terminas baigiasi tik liepos 31-ąją. Šiemet permokos pradedamos grąžinti nepraėjus nė dviem savaitėms nuo deklaravimo pradžios, VMI jau pervedė daugiau nei 2,5 mln. eurų permokos.

„Kaip ir kasmet permokos grąžinamos gyventojams, kurie deklaracijas pateikė laiku ir jas užpildė be klaidų, o jų pateikti duomenys sutampa su VMI turimais duomenimis.“,  – sako VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, pažymėdama, kad nuo šio antradienio pavedimus į gyventojų sąskaitas VMI atliks kiekvieną darbo dieną, atsižvelgdama į savivaldybių biudžetų pajamas.

VMI atkreipia dėmesį, kad deklaruota permoka nebus grąžinta, jei gyventojas mokesčių administratoriaus nurodymu nėra patikslinęs anksčiau pateiktų pajamų deklaracijų ar pateikęs nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos. Taip pat mokesčių administratorius pasilieka teisę susidariusią gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permoką įskaityti į turimas kitas mokestines prievoles.

VMI vis dar sulaukia patikslintų duomenų iš trečiųjų šaltinių, todėl deklaracijas jau pateikę gyventojai turėtų pasitikrinti, ar jų preliminarios deklaracijos nėra atnaujintos, o pastebėję pakeitimus, pateikti patikslintą deklaraciją. Tą jie gali padaryti paprastai – prisijungę prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS).

Šaltinis: VMI