Jau galima įsigyti verslo liudijimus 2019 m.

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad nuo gruodžio 19 d. jau galima įsigyti naujus verslo liudijimus ateinantiems, 2019 metams. Tai patogiausia padaryti elektroniniu būdu, prisijungus prie Mano VMI, adresu www.vmi.lt/manoVMI.

„Verslo liudijimus norimai veiklai vykdyti šiemet elektroniniu būdu per Mano VMI įsigijo daugiau nei 49 tūkst. gyventojų, tai yra daugiau nei pusė visų verslo liudijimus įsigijusių gyventojų (iš viso šiems metams verslo liudijimai išduoti daugiau nei 95 tūkst. gyventojų). Galimybe įsigyti verslo liudijimus internetu, iš namų, šiemet pasinaudojo beveik 7 proc. daugiau gyventojų nei pernai. Vilniaus apskrityje taip pat pastebima ši teigiama tendencija – 2018 m. iš maždaug 30 tūkst. asmenų, įsigijusių verslo liudijimus beveik 17 tūkst. juos įsigijo e. būdu. Lyginant su 2017 m. statistika, tai apie 5 proc. daugiau gyventojų. “, — pastebi Vilniaus AVMI viršininkė Edita Glumbakienė.

VMI primena, kad nuo 2019 metų sausio 1 d. individualią veiklą pagal pažymą ar įsigijus verslo liudijimus vykdantiems gyventojams VMI pristatys naują nemokamą e. paslaugą — virtualų buhalterį i.APS, kuris gerokai palengvins smulkiųjų verslininkų kasdienybę. Nauja VMI e. paslauga padės gyventojams paprasčiau tvarkyti savo pajamas ir išlaidas ir leis sutaupyti popierinių pajamų ir išlaidų žurnalų pildymui, mokesčių apskaičiavimui skiriamą laiką. Šiuo metu jau galima išbandyti demonstracinę i.APS programos versiją. Patogiausia tą galima padaryti jungiantis per e. bankininkystę. Prisijungus prie e. banko reikia pasirinkti VMI e. paslaugą —„i.APS DEMO“.

Šaltinis: VMI