FNTT: uostamiesčio automobilių servisas slėpė pajamas, mokėjo algas vokeliuose

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame uostamiesčio autoserviso savininkui pareikšti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad individualią veiklą vykdantis verslininkas apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, pateikdamas klaidingą informaciją apie pajamas ir apskaitytą darbo užmokestį Valstybinei mokesčių inspekcijai bei „Sodrai“. 

Suskaičiuota, kad iš viso per beveik dvejus metus – nuo 2018 metų sausio pradžios iki 2019 metų spalio pabaigos – individualios įmonės vadovas nuslėpė 44 tūkstančius eurų gautų pajamų už suteiktas automobilių remonto paslaugas. Taip pat verslininkas apskaitos dokumentais nepagrindė šešiems bendrovės darbuotojams išmokėto daugiau nei 13 tūkst. Eur darbo užmokesčio.

Bendra ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta žala valstybei – daugiau nei 29 tūkst. Eur. Kadangi verslininkas kaltę pripažino ir žalą atlygino, ikiteisminį tyrimą Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė baigė laidavimu.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad jeigu asmuo, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, laidavimo metu padaro naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti sprendimą atleisti nuo atsakomybės ir spręsti baudžiamosios atsakomybės už šio asmens visas padarytas veikas klausimą.

Šaltinis: FNTT