PAGALBA VERSLUI IR SAVARANKIŠKAI DIRBANTIEMS

Mokesčių mokėtojai, kurie yra įtraukti į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą, ir kuriems nuo kovo 16 d. iki ekstremaliosios situacijos pabaigos ir du mėnesius po jos, atsiras mokėtinų mokesčių, yra automatiškai, be prašymo:

  • atleidžiami nuo delspinigių,
  • nevykdomas jų mokesčių išieškojimas.

Įtrauktiems į sąrašą mokesčių mokėtojams taikomos analogiškos Valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimą palengvinančios priemonės.

Po ekstremalios situacijos pabaigos, mokesčiams sumokėti arba mokestinės paskolos sutarčiai be palūkanų sudaryti šios įmonės turės du mėnesius.

Verslininkai, neradę savęs sąraše, tačiau taip pat patyrę neigiamą COVID-19 poveikį, dėl mokestinių pagalbos priemonių gali kreiptis į mokesčių administratorių.

Daugiau informacijos apie mokestinę pagalbą verslui galima rasti VMI ir „Sodros” interneto svetainėse.

Individualią veiklą vykdantiems gyventojams.

VMI sudarė ir paskelbė ekonominių veiklų sąrašą, kurias vykdantiems arba vykdžiusiems iki karantino paskelbimo gyventojams, yra taikomos analogiškos verslui mokestinės VMI ir „Sodros” pagalbos priemonės. Sąrašas yra skelbiamas VMI interneto svetainėje.

Individualią veiklą vykdantiems gyventojams deklaruoti pajamas ir sumokėti mokesčius šiais metais reikia dviem mėnesiais vėliau – iki liepos 1 d.

Gyventojai, kurie vykdo individualią veiklą įsigiję verslo liudijimą, jei jų veikla dėl karantino yra apribota, gali ją nutraukti ir susigrąžinti sumokėtą fiksuoto dydžio gyventojų pajamų mokesčio permoką arba ją įskaityti kitam verslo liudijimui.

Kilus klausimams, informaciją teikia VMI specialistai tel. 1882 arba +370 5 260 5060. Daugiau kontaktų: https://www.vmi.lt/cms/aptarnavimo-skyriai

SUBSIDIJOS IR PRASTOVOS

Darbdaviui paskelbus prastovą arba dalinę prastovą, valstybė prie darbo vietų išlaikymo prisideda žemiau nurodyto dydžio subsidijomis:

  • 90 proc. nuo darbuotojui priskaičiuoto darbo užmokesčio, bet ne daugiau nei 607 eurai bruto.
  • 70 proc. nuo darbuotojui priskaičiuoto darbo užmokesčio, bet ne daugiau nei 910,5 eurai bruto.

Valstybinio socialinio draudimo įmokų ir gyventojų pajamų mokesčio nuo šių sumų mokėjimas gali būti atidedamas ta pačia tvarka kaip ir nuo likusios darbdavio darbuotojui mokamo darbo užmokesčio dalies.

Daugiau informacijos apie tai rasite čia

SAVARANKIŠKAI DIRBANTYS ASMENYS

Savarankiškai dirbantys asmenys, kurie neturi darbo santykių ir negauna darbo pajamų, gali pretenduoti į 257 eurų fiksuoto dydžio išmoką už mėnesį. Dėl fiksuoto dydžio išmokos turi būti kreipiamasi į Užimtumo tarnybą.

Daugiau informacijos apie tai rasite čia

Kilus klausimams, informaciją teikia SODRA ir Užimtumo tarnybos specialistai tel. 1883 arba +370 5 250 0883

Subsidijos darbdaviams: https://uzt.lt/konsultantai-subsidija/

Subsidijos savarankiškai dirbantiems: https://uzt.lt/konsultacijos-sav-dirbantiems/

PAGALBA VERSLO LIKVIDUMUI

INVEGA kompensuoja 100 proc. palūkanas už paskolas ar lizingo sandorius, kuriems mokėjimai atidėti 6 mėnesių laikotarpiui ir atidėjimas įvyko kovo 16 d. ar vėliau.

Lengvatinės paskolos valstybės lėšomis:

  • pagerintos sąlygos sutelktinio finansavimo paskoloms „Avietė”;
  • suteikiamos lengvatinės Paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams (būtiniausioms veiklos išlaidoms finansuoti, tokioms kaip darbuotojų darbo užmokestis, nuoma, komunalinės išlaidos ar pan.),
  • suteikiamos apmokėtinų sąskaitų paskolos ASAP, kurios teikiamos per platformą https://ASAP.invega.lt
  • Taip pat artimiausiu metu bus galima naudotis paskolomis „Alternatyva”, kurios bus teikiamos per alternatyvius finansuotojus – Lietuvoje veikiančias finansų įmones, išskyrus kredito įstaigas ir jų susijusias įmones.

Valstybės garantija verslui už finansų įstaigų teikiamas paskolas:

  • INVEGA gali padėti garantuodama už finansų įstaigų išduodamų paskolų, lizingo ar faktoringo sandorius. Teikimo sąlygos išplėstos, o išdavimo terminai sutrumpinti, garantijos pritaikytos apyvartos finansavimui.
  • Artimiausiomis dienomis bus galima kreiptis ir dėl portfelinių garantijų už tokias paskolas, kurias dėl susiklosčiusios nepalankios situacijos reikia pertvarkyti ar suteikti įmokų mokėjimo atidėjimus.

Visa naujausia informacija apie INVEGOS siūlomas valstybės paramos priemones su sunkumais susiduriančiam ar naujų galimybių ieškančiam verslui čia:

Pagalba verslui COVID-19 krizės metu

Kilus klausimams, informaciją teikia INVEGA specialistai tel. +370 5 210 0601

Šaltinis: VMI