3 dalykai, kurių reikia nepamiršti įsirengiant sodo namelį

Pavargę nuo miesto šurmulio dauguma skubame pailsėti į turimas sodybas, namelius sodų bendrijose. Šiose vietose norime ne tik nebūti apsupti betono ir pajausti ryšį su gamta, tačiau ir kokybiškai pailsėti. Viena iš svarbiausių poilsio erdvių – sode esantis namelis. Todėl jo įsirengimą ir reikiamus baldus derėtų gerai apgalvoti, įvertinant jų praktiškumą. Šiame straipsnyje pasidalinsime trimis patarimai, kaip tai padaryti.

    1. Pasirinkite tinkamus baldus

Poilsiui sode reikia praktiškų ir komfortiškų baldų. Jei būdami ten daug dirbate lauke, geriau rinkitės tamsesnius baldų apmušalus, kurie ne taip greitai išsiteps. Kokybiškos sofos suteiks jaukią vietą prisėsti ir pailsėti, o reikalui esant ir numigti. Prieš įsigydami baldus nepamirškite apsvarstyti, ką veiksite sodo namelyje. Jei atvyksite dirbti, galimai jums prireiks ir stalo su kėde. Na, o jeigu ruošiatės tiesiog ilsėtis ar leisti laiką su draugais rinkitės baldus, kurie leistų sutalpinti daug žmonių

    2. Išreikškite save ant sienų

Namelio sienos gali tapti kertiniu dalyku, kuriančiu erdvės nuotaiką. Tai nėra vien tik apie dažų spalvą, kuria bus nudažyta siena. Sienas galite dekoruoti pagal savo pomėgius, pavyzdžiui, galbūt piešiate ar fotografuojate? Padarykite savo darbų ekspoziciją. Galite pakabinti įvairių paveikslų ar pradėti rinkti nuosavą statulėlių kolekciją ir ją kaupti lentynose. Taip pat tokiuose nameliuose į madą sugrįžta kilimai ant sienų. Toks aksesuaras ne tik užpildys tuščią vietą, tačiau bus praktiškas žiemos metu – neleis šalčiui skverbtis į namelio vidų.

     3. Pasirūpinkite apšvietimu

Vasaros dienomis saulės šviesos pakanka apšviesti kambarius, tačiau jei ruošiatės ilgiau pavakaroti namuose jums reikalingas apšvietimas. Jis gali būti įvairus ir kartu su baldais kurti skirtingą nuotaiką sodo namelyje. Pamąstykite apie apšvietimą iš lauko, jei neturite galimybės įsivesti elektros, galite rinktis lempas, kurios įsikrauna nuo saulės. Viduje patariama naudoti neryškų apšvietimą – juk norite pailsėti, o ne jaustis kaip operacinėje.

Sodo namelis puiki vieta pailsėti nuo miesto šurmulio. Jei skirsite daugiau dėmesio jo įsirengimui, galite susikurti labai jaukią ir ramią vietelę tiek darbui, tiek laiko leidimui su artimaisiais ar draugais.