Seimas pritarė Laimos Andrikienės kandidatūros teikimui į Europos Audito Rūmų narius

Seimas pritarė parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkės Laimos Andrikienės kandidatūros siūlymui į Europos Audito Rūmų narius.

„Laimos Liucijos turbūt niekam pristatinėti nereikia, ji yra nepriklausomos Lietuvos politikoje ilgiau negu yra nepriklausomos Lietuvos politika, ją visi puikiausiai pažįstame. Yra didžiulė darbo Europos Parlamente patirtis, kuris atitinkamai ir yra pagrindinis Europos Auditų Rūmų partneris“, –pristatydama L. Andrikienę sakė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Dirbdama Europos Parlamente, penkerius metus buvau Biudžeto komiteto narė. Šis komitetas pateikia daugiausiai užklausų arba prašymų Europos Audito Rūmams dėl Europos Sąjungos biudžeto vykdymo, dėl atskirų politikų vykdymo, ar tikslai buvo pasiekti, ar pridėtinė vertė buvo sukurta, kaip buvo panaudotos lėšos, skirtos tai politikai įgyvendinti, ir kitų dalykų. Neilgai, bet buvau ir Biudžeto kontrolės komiteto narė. Tai yra pagrindinis komitetas, kuriame vyksta klausymai prieš Europos Parlamentui balsuojant dėl Europos Audito Rūmų nario“, – sakė L. L. Andrikienė.

Už nutarimą „Dėl pritarimo Laimos Liucijos Andrikienės kandidatūros siūlymui į Europos Audito Rūmų narius“ (projektas Nr. XIVP-1887(2) balsavo 111,  prieš buvo ir susilaikė po vieną Seimo narį.

Šaltinis: LR Seimas