Balkonų remontas ir įrengimas – į ką atkreipti dėmesį

Balkonas – tai namų erdvė, kurioje ypatingai malonu leisti laiką šiltuoju metų laiku. Čia galima mėgautis aromatinga kava, auginti įvairias kambarines gėles, daiginti daržoves, ir t.t. Nors kartais balkoną nusprendžiama paskirti įvairių daiktų sandėliavimui, tačiau tam galima paskirti ir kitą namų erdvę, o balkoną paversti kur kas funkcionalesniu. Žinoma, jei balkono išvaizda nedžiugina, tikrai nėra jokio noro čia leisti laiką, tačiau tikrai galite pasistengti, kad ši situacija pasikeistų. 

Balkono remontas – nuo ko pradėti?

Pirmiausia iš šios zonos turi būti pašalinami visi nešvarumai ir nuimami nusidėvėję bei pažeisti sluoksniai. Tuomet atnaujinami paviršiai turi būti sudrėkinami gruntu, o pažeistos vietos atstatomos remontiniu mišiniu. Jei reikia, balkono grindys gali būti išlyginamos cementiniu mišiniu. Kai atnaujinami paviršiai jau bus išdžiūvę, jie gali būti dengiami hidroizoliacine danga, montuojami apskardinimo elementai, ir (jei reikia) lietaus nubėgimo loveliai, ant sienų ir grindų sandūrų montuojamos hidroizoliacinės medžiagos. Galiausiai gali būti montuojamos šalčiui atsparios neslidžios plytelės ir atliekami kiti estetiniai darbai. 

Balkono įrengimas

Balkonų įrengimas – tai itin populiari paslauga, dėl kurios dažniausiai kreipiasi naujos statybos namų gyventojai. Klientai neretai siekia paversti balkoną tikra poilsio oaze, todėl tikrai verta pasikonsultuoti su Portalpro meistrais, kurie papasakos apie balkono įrengimo galimybes, įvertins, supažindins su galiojančiais teisės aktais (tai ypatingai aktualu dėl balkono stiklinimo), ir t.t. 

Kiek kainuoja balkono remontas?

Kainai įtakos turi tai, koks yra balkono plotas, kokia yra balkono būklė, kokie konkretūs darbai turi būti atliekami, ir t.t. Skirtingų meistrų nustatyti įkainiai gali labai varijuoti, todėl naudinga išsiaiškinti, kas sudaro jų kainodarą. Pavyzdžiui, balkono remonto kaina gali siekti 500-2000 eurų, tačiau galutinę kainą sužinosite tada, kai bus įvertinta dabartinė balkono būklė ir išsiaiškinti jūsų lūkesčiai. Taip pat kai kurie meistrai nurodo kainas už kvadratinį metrą: pavyzdžiui, balkono remonto kaina gali siekti 20 eurų ir daugiau. Taip pat pastebima tendencija, kad skirtinguose miestuose meistrų teikiamų paslaugų kainos taip pat gali labai skirtis: Vilniuje ar Kaune balkonų remontas kainuoja brangiau nei Panevėžyje, Utenoje ar kituose mažesniuose miestuose.

Kodėl verta kreiptis į specialistus?

Jei tiesiog norite atnaujinti savo balkoną, kai kuriuos darbus galite nesunkiai atlikti ir savarankiškai, tačiau kas kita, jei balkonas yra avarinės būklės: tokiu atveju balkonų tvarkymas gali būti pernelyg pavojingas. Patyrę specialistai taip pat suteiks informaciją apie galiojančius teisės aktus, todėl atnaujindami šią  namų erdvę galėsite išvengti baudų. Kreipdamiesi į patyrusius meistrus galite būti visiškai ramūs, kad visi darbai bus atliekami saugiai ir kokybiškai, o galutiniu rezultatu jums tikrai neteks nusivilti. Ieškodami paties geriausio specialisto atsižvelkite į klientų rekomendacijas, palyginkite nustatytus įkainius bei peržiūrėkite pateiktas darbų galerijas: visa tai jums tikrai padės priimti patį palankiausią sprendimą.


Daugiau informacijos – https://portalpro.lt/


balkonu-remontas (1)