Kaip savarankiškai susiplanuoti kelionę?

Vos prieš keliolika metų kelionę autobusais dauguma įvertino kaip nelabai patogią ir vidutiniškai saugią. Negalima paneigti, kad laikai pasikeitė. XXI amžiuje, kai ekonominė emigracija leidžia gyventi daugybei lietuvių šeimų užsienyje, kelionės autobusu į ES šalis tapo norma. Rinkoje atsirado daug įmonių, siūlančių žmonių pervežimą į Europos šalis. Paklausa tokia didelė, kad išlaikyti nuolatinį klientą jiems yra tikras iššūkis. Daugelis įmonių gerokai pakeitė požiūrį į žmonių keliones į ES padidindamos ne tik jų komfortą, bet ir atnaujindamos automobilių parką ar suteikdamos nemažai papildomų paslaugų.

Kokie yra kelionių mikroautobusu privalumai? Kodėl tai geriau nei keliauti traukiniu ar skristi lėktuvu, rasite čia?

Aukštas komfortas

Pirma, komfortas. Negalima paneigti, kad keliauti mikroautobusu yra daug patogiau nei keliauti traukiniu, autobusu ar nuosava transporto priemone. Priimdami sprendimą dėl savo automobilio, turime atsižvelgti į tokius klausimus kaip degalų papildymas, galimi gedimai ar mūsų keleivių saugumas. Keliaudami traukiniu susiduriame su vagysčių, o dažnai ir kitų keleivių triukšmu. Keliauti autobusu nėra patogiausia. Kelios valandos nejudant gali rimtai pažeisti mūsų sąnarius. Kita vertus, lėktuvas yra brangus ir nėra galimybės mus nuvežti visur, kur norime…

Patogumas keliaujant mikroautobusu – ypač kai kalbama apie didelius atstumus – akivaizdus. Mikroautobusai pasižymi neįtikėtinu komfortu, kurį sunku rasti autobuse. Šiuolaikiniai mikroautobusai niekuo nepanašūs į kelių metų senumo transporto priemones. Sulankstomos sėdynės leidžia patogiai pailsėti ar net miegoti. Už tinkamą oro cirkuliaciją atsakingi oro kondicionieriai ir šildymas, beje, jie kelionę daro malonesnę nepaisant temperatūros už lango. Prieiga prie „Wi-Fi“ ir lizdų leidžia dirbti, klausytis muzikos, žaisti ar naršyti internete.

Saugumas visiems

Antra, saugumas. Mikroautobusai yra visiškai saugūs – tiek vežamo žmogaus sveikatos, tiek gyvybės atžvilgiu. Už patogų maršrutą ir greitą kelionę atsako patyrę vairuotojai.

Ekonomiškumas

Trečia, taupymas. Keliauti mikroautobusu yra daug pigiau nei keliauti lėktuvu, traukiniu ar net nuosava transporto priemone. Dėl daugybės nuolaidų ir akcijų nuolatiniams klientams pristatomos transporto priemonės puikiai tinka sezoniniams darbuotojams ar savarankiškai planuojantiems kelionę žmonėms. Žemos kainos taip pat siejamos su didele konkurencija Lietuvos rinkoje.

88. Kaip savarankiškai susiplanuoti kelionę.